hits

Borre vikingmarked, 2014

  • 09.07.2014 - 17:54

I år dro Trondheim vikinglag sammen til Borre vikingmarked, som ligger like utenfor Horten. Vi hadde felles leir, og vi lagde autentisk mat hver dag, hadde sangstund, lekestund og eventurfortelling for barna. Det var aller første gang jeg var på dette markedet, og det blir ikke den siste. Borre er et flott område like ved sjøen. I området rundt ligger det flere store og noen mindre gravhauger. Selve markedet er plassert inne i en flott løvskog.


Jeg, Berit og June kom fram på torsdag formiddag og da var leiren så og si helt ferdig. De andre hadde kommet noen dager tidligere.
Siden vi lagde såpass avanserte middager, måtte vi begynne å forbrede maten tidlig på dagen. Da vi kom frem hadde de allerede begynt med dagens mat som var kylling stekt i leire og kål.


Tilbehør var byggrynsgryte, melk kokt med bacon og egg, og neper stekt på bålet.


Vakre Kristine. 
I bålet ligger neper som vi stekte direkte på bål. Det var veldig godt. De ble møre og herlige.
Runesteinen vår, som Harald Juul hugget til oss på Trondheim vikingmarked, var selvfølgelig med oss til Borre.


Brit Elin og Margrethe.

Før markedet åpnet på fredags etermiddag, dro jeg og June innom museet som ligger like ved markedet. Her er noen godbiter fra utstillingen:

Vi dro også bort til gildehallen som har blitt bygget på området. Den var utrolig stor, og det holdes visstnok en del arrangement der.
Skjønne June.
En av de mange gravhaugene.
Rickard hadde med sin kvernstein. Denne brukte vi til å kverne mel som skulle bli til en deig som vi pakket lammelårene inn i før de ble lagt i kokegropen.


Vi malte bygg.
Jeg og Even kverner mel.


Slik så kokegropa ut før vi tente bål i den.


Etter noen timer med hard fyring, ble glørne sopet vekk fra steinene og så ble lammelårene (her bakt inn i deig) lagt oppå de varme steinene. Etterpå ble det lagt steiner oppå lårene. Alt dette ble til slutt dekket med jord og gress.


Katrine og June.


Even og Magnus.


På lørdagskvelden var det gilde, og jentene samlet seg i leiren vår for en trivelig lounge før den store festen. Vi drakk champagne og koste oss. Vi hadde fått guttene til å være våre treller, og de sjenket drikke til oss og viftet oss med selvlagde bregnevifter, Livet er herlig som viking.


Fineste Ingrid <3
Så var det tid for gilde.


Maten var kjempegod sammen med lammelårene vi hadde stekt i kokegroa.


Vi hadde laget dessert også. Epler, bringebær og jordbær kokt i rødvin og honning. Det ble servert med pisket krem.


Dette var maten vi spiste på søndagen. Suppe kokt på oksekjøtt, diverse rotgrønnsaker, øl og fløte.


Søndagens dessert var jordbær med hjemmelaget skyr og lettpisket fløte. Det var så godt.


Götz hadde gjort klar seilbåten for hjemreise.


Tusen hjertelig takk for et fantastisk fint marked. Jeg kommer tilbake om to år.


 

Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign