hits

Midtvintersblot med Österhus vänner, 2013

  • 28.01.2013 - 13:24Atter en gang ble Trondheim vikinglag invitert til midtvintersblot sammen med Österhus vänner på Norderön. Det var kjempetrivelig. Her er noen bilder fra turen.
Det var mange flotte vinterkledde vikinger tilstede. Dette er noen av dem.
Sør-trøndere, øst-trøndere og østerdøler (og en nederlender) i skjønn forening.

Vi gikk oss en tur ut på det islagte vannet for å ta litt fine bilder i det utrolige lyset. Rikard var veldig glad for å være ute i det fine været. 

Vakre Ingrid og Rikard. De er så flotte sammen.For en gang skyld kunne jeg ha på meg mine egne vikingklær, og ha nok klær, uten å fryse. Men vi er ikke helt i mål enda, det må enda litt mer klær til til neste års tur. Måtte låne meg noe for å være varm nok. Det nålebundne sjalet og lua fikk jeg låne av Ingrid.

Litt posering må til. Vi altså...

 Det var så fantastisk vær og Storsjöen var islagt.Litt øl i koppen....


Og overrekkelse av vandrepokalen, og lekene kan begynne...Andrè holder opp vandrepokalen og forklarer reglene for vinterlekene.Beate følger med.Skiene må testes før lekene kan begynne.Trondheim vikinglags høvding, Ingrid, melder seg frivilling til å være første kvinne ut i skirennet. Skiene spennes godt fast med litt hjelp av østerdølen Bjørn.Og løpet er i gang. Ingrids motstander var österhusingen Tommy.Det stakes godt ifra...Farten er høy skal man dømme utifra bildets uklarhet (kremt, det var kaldt...).Kollisjon og bakkekamp midt i rennet... Hvem kommer best ut av denne kampen?
 


Ingrid tar skiene fatt og haster videre for å nå målstreken først.Tilskuerne følger etter for å se hvem som vinner.
Det endte dessverre med at Österhus vant første runde...Vi hadde ett ess i ermet, nemlig ekte birkebeinere, og neste deltaker ut for Norge, var Bjørn. Han vant.Det er tungt å gå på ski i oppoverbakke ikledd så masse klær mens man prøver å holde skiene på føttene. Bra jobba, Bjørn.Margrethe, Bjørns skjønne mø, konkurrerte også for Norge. Som god birkebeiner vant hun stort over Johan som gikk for Österhus. Johan kan forøvrig sees helt til venstre i bildet.Johan løper så fort han kan, men det er for sent, Margrethe har allerede kommet i mål.

Pil og bue-skyting var neste øvelse.
Det ble også konkurrert i tautrekking, øksekast og sing-off. Det endte med at Österhus gikk av med seieren, men Trondheim skal vinne vandrepokalen tilbake neste år.

Senere på kvelden ble det holdt et fantastisk flott blot som gav rom for ettertanke og for å minnes de som ikke er med oss lengre og for å glede seg over det som skal komme. 


Så var det tid for litt mat, sang og kos inne i langhuset.

Til mat fikk vi servert lammegryte, rødbetsuppe (under flatbrødet), grøt, surkål, flatbrød og diverse kjøtt og ost. Til dessert fikk vi karamelliserte epler med vaniljeyoghurt. Mmmm.
Tusen takk for i år. Vi kommer tilbake neste år. 

Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign