hits

En haug med tekstiler - hva skal de brukes til?

  • 09.01.2015 - 20:58

Jeg trenger deres hjelp! Jeg har masse tekstiler liggende, og jeg vet ikke helt hva de forskjellige skal brukes til.

De tre nederste tekstilene på bildet, er ullstoff. Det nederste er en litt grov råvev, mens de andre to er litt finere og mykere. Av disse tenkte jeg å lage en ny jakke, ullkjole med ermer, en skjorte, en bukse... eller noe i de retninger. Kanskje en bukse av det nederste? De tre tekstilene er ganske mange meter med stoff til sammen, så det kan hende det blir nok til mer enn to ting. Jeg trenger ideer til farger, så jeg blir veldig glad om dere har noen ideer til hva som passer til det jeg allerede har. Disse bør vel plantefarges før de blir til noe.

Det femte tekstilet fra bunnen fra bunnen skal bli en ny selekjole (jeg holder på med den as we speak). Det kommer forhåpentligvis ett innlegg om denne litt senere.

Linstoffene blir nok etterhvert, eller har allerede blitt til, serker. Det trengs det mye av på varme sommerdager på marked. Det øverste blå tekstilet er faktisk en hette, men det blå under, det lurer jeg fælt på hva skal bli. Det blir kanskje en finere selekjole? I tillegg til tekstilene dere ser på bildet så har jeg noe brunt ullstoff. Dette tror jeg skal bli til en kjole med ermer. Det er så praktisk med ullkjoler med ermer i en mørk farge.

Hva tror dere? Hva syns dere? Om dere har noen ideer, kilder, artikler, mønstre eller inspirasjonsbilder, eller annet, send det gjerne til meg.

På forhånd, tusen takk <3

 

Heike

24.05.2015 kl.22:41

Hei. Har forsøkt å finne ut om det ullstoffet som er nr 3 fra bunn har et spesielt navn siden det er "mønstret". Skal forsøke å sy min egen sele-kjole for første gang og ønsker meg da et slik stoff. Problemet er jo at jeg ikke vet hv det heter. Fantastiske antrekk du har sydd

Tonje Årolilja Rogersdatter

02.06.2015 kl.17:22

Heike: Hei Heike. Takk for hyggelig kommentar. Det mønsteret heter fiskebensmønster (herringbone på engelsk).

Tonje
Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign