hits

Leikvin vikingmarked, 2014

  • 14.06.2014 - 21:41

I slutten av mai dro jeg til Leikvin sammen med en del andre fra Trondheim vikinglag. Det var første gangen jeg var på Leikvin. Vi snakket mye om naturen på veien ned mot Leikvin så det blir naturlig å ha med masse naturbilder i dette innlegget. Naturen er jo helt fantastisk i Møre- og Romsdalsfylkene.


Vi kom frem ganske sent på kvelden, og det hastet med å få opp telt og slikt. Dermed ble det ikke mye tid til å se seg rundt, men dette var det som møttes oss da solen tittet frem igjen dagen etter at vi kom frem til markedet.


Trondheim vikinglag kom mannsterke. Kent Ivan og Johannes viste frem steinhugging.


Flinke, fine Helge. 


Denne gjengen spilte for oss under markedet. Livått gjæng med polakker - Tryzna.
Teltet til Beate og meg, og teltet til Rickard og Even.


(Bilde: Brit Elin Ildhusøy)


Rickard bød på herlige drinker mens vi lagde middag. Det er herlig å være viking.


Vi ventet på at gravhaugvandringen skulle starte.


Det er veldig frodig i området rundt Leikvin. Beate måtte stå ved siden av for å vis hvor utrolig stor denne rhododendron faktsik var. Helt sjuukt.
Det var høy vannstand i elva (langt over normalt, kunne de lokale fortelle), men stien som gikk til gravhaugene hadde heldigvis ikke blitt oversvømt.
Vi var ikke så mange som ble med på gravhaugvandringen, men det var utrolig koselig og lærerrikt. Jarle, guiden og arkeologen, fortalte oss om både nyere og eldre historie. Han tok forøvrig bildet.


(Bilde: Brit Elin Ildhusøy)
Vi hadde pynta oss til gilde. Beate lurer seg unna bilde... tror hun ^^ 


Så var det klart for gilde. Margit og hennes gode hjelpere stod for fantastisk mat. Det var skikkelig godt.
Tusen takk for oss.

 

Helene

14.06.2014 kl.23:38

Takk for besøket, håper det gav mersmak :)

Synd med skodda på fjellbildene dine, normalt ser man helt opp på brekanten derfra.

Valkyrja.com

17.06.2014 kl.22:41

Fine bilder, nydelig sted...
Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign