hits

Tolkning av Mammen-broderi II

  • 16.04.2014 - 17:07

Jeg begynte på ett nytt broderi for noen måneder siden. I forbindelse med det forrige broderiet jeg startet på (http://tonjerogersdatter.blogg.no/1366036381_tolkning_av_broderi_f.html) så gjorde jeg litt research på broderiene som ble funnet i Mammen-graven. Jeg fikk jo selvfølgelig lyst til å prøve meg på noen av de andre broderiene som ble funnet. De er jo så fine.

Denne gangen valgte jeg farger litt fritt i forhold til funnet. Som jeg har skjønt det ut i fra litt lesning, så var det brodert på farget stoff, antageligvis litt mørkt stoff, og det var en del lyse farger, spesielt i "omrisset" av broderinga, altså det som blir nærmest selve stoffet. Dette gikk jo ikke da jeg valgte hvitt stoff å brodere på.


Jeg valgte å brodere de små ansiktene blå, slik det virker å ha vært på originalen. Det nevnes nyanser i rødt, blått og gul så jeg valgte å bruke disse fargene siden de er så flotte sammen. 


Jeg er enda litt usikker på om jeg skal beholde det slik, eller om jeg skal fylle inn hele broderiet med farge.
Hva syns du? Og hvilken farge skal hendene få?

 

Varda

19.04.2014 kl.17:58

Methinks du skal gjøre sånn som på original-broderiene, fylle inn med farger. en mørk gul til hendene kanskje?

Tonje Årolilja Rogersdatter

29.04.2014 kl.13:08

Ja, jeg heller litt mot det :) Gult er absolutt et bra fargevalg til hendene, det mangler liksom noe gult/oransj ja.
Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign