hits

Nye perler

  • 08.02.2014 - 18:23

I løpet av sommeren har jeg kjøpt en del perler, blant annet fra Kasia og Tomek på Trondheim vikingmarked i 2013. Dermed ble det et nytt, fint perlesmykke.


Perleraden nederst er den nyeste. De andre hadde jeg fra før. Jeg valgte å bytte ut noen av de perlene som ikke hadde helt riktig farge eller som ikke passe inn på andre måter.


De andre perlene er kjøpt litt overalt, blant annet i Danmark (kopier av danske og polske funn). En av mine favoritt er den gulgrønne med gule bånd, kopi av en perle funnet i Rine, kjøpt i Ribe på markedet der.
Anhengene er kjøpt på forskjellige marked rundt omkring. Øverst har jeg en gotlandskule, i midten en berlokk, og nederst en Sheela-na-gig.


Jeg kjøpte noen kurrante perledelere av en venninne. De er helt enkle og veldig greie. Før hadde jeg bare to-tre tråder med perler på, som ble festet i skålspennene. De ble veldig raskt slitte og røk ofte. Har mistet mang en perle på grunn av det. Håper på bedre holdbarhet nå. Jeg fikk også en veldig god og slitestek tråd av Kasia så jeg håper virkelig at min tråd-ryker-perler-forsvinner-tid er over.


Sheela-na-gig'en min som jeg har kjøpt av Stig Nielsen (Viking Kristall), og Osebergbjellene som jeg har kjøpt av Kjell Øyvind Braaten (aka Kelly).

08.02.2014 kl.19:28

Haha! Sheela-na-gig'en var sykt tøff på et smykke :D

- Anette
Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign