hits

Ny jakke i ull

  • 26.10.2012 - 17:59


Jeg har kjøpt meg en ny jakke i ull. Det er Brit Elin som har sydd den. Jakken er jo selvfølgelig aller finest når jeg har den på, men det er veldig vanskelig å ta fine bilder av den når den er på fotografen, så dere får til dags dato nøye dere med disse bildene av jakken.
(Beklager kleshengeren, men det var eneste måte å få den til å holde seg oppe...) 


Jakken har stor vidde så stoffet faller veldig fint når den er på.Syns vevingen og fargene i stoffet er kjempefint.

 Detaljebilder av sømmene. 


 
Jakken er kantet med fint råsilke nederst på ermene og i halsen.Utringningen i halsen er kjempepen. Jakken skal sitte utenpå en selekjole, og skålspenner og eventuelle perlekjeder skal være på utsiden av jakken.

For å lukke jakken bruker jeg en treflikket spenne i bronse. Slike type spenner er ganske vanlige funn fra vikingtid. Originalen som spenna mi er laget etter er funnet i Norge og dekorasjonene på spenna er i såkalt borrestil. Jeg har den kjøpt hos Viking Kristall (http://www.vikingkristall.com/)


 

Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign