hits

Ny selekjole

  • 28.04.2012 - 12:40

Endelig har jeg begynt på et nytt plagg. Egentlig burde jeg sy klær til min samboer som enda ikke har noen ferdige plagg, men atter en gang ble det klær til meg. Denne gangen en ny selekjole. Stoffet er okerfarget, og kjøpt hos Skaar tekstil. Jeg satt i to dager og funderte på hva slags mønster jeg skulle gå ut i fra. Til slutt fant jeg ut at jeg ville ta utgangspunkt i Ingrid Galadriels selekjole  (http://vikingsnitt.blogg.no/1330194773_ny_selekjole_og_serk.html)  som er inspirert av Hedebyfunnet og  broderingene fra Osebergfunnet. Selekjolen består av tre deler; et framstykke og to bakstykker. Den er litt lengre bak enn foran og er formsydd.
Syns oker er en veldig fin farge, og så passer den fint med perlene og skålspennene mine. Skålspennene fikk jeg av høvdingen vår, Ingrid Galadriel, på forrige marked.Og sånn ble det ferdigeresultatet 


 

silkepote

28.04.2012 kl.17:33

Å, utrolig fin kjole! Sånn vil jeg og prøve å lage, selv om jeg ikke akkurat kan kalles den perfekte syerske...

Siriann

01.05.2012 kl.18:07

Så fin den var! Syns det er morro at du prøver å gjøre det så autentisk som mulig. Syr du alt for hånd? Brikkevevinga ble også veldig bra :)

Tonje Årolilja Rogersdatter

01.05.2012 kl.19:24

Takk for det, Siriann. Jeg prøver å sy mest mulig for hånd, men denne selekjolen ble nok sydd med maskin. Jeg ville så gjerne ha den ferdig til vikingmarkedet jeg skal på i morgen. Skal til Danmark på marked, nemlig, og da er det greit med litt skift. Serken (den hvite kjolen under) er sydd for hånd, både selve sømmen og opplegget.

Helene

08.05.2012 kl.17:52

Hurra, enda en vikingblogg :)
Tonje Årolilja Rogersdatter

VelkommenHi and welcome to my blog! My name is Tonje and I am a viking reenactor. In other words, I try to recreate the viking age as close and correct as possible. I make my own historical garments. I convey the daily life of the Viking age together with my viking group, Trondheim vikinglag. We travel all around Europe and visit viking markets. We show cooking and handcraft correct for the viking age period. If you are interested in history, archeology, handcraft of any sorts of food - this is the blog for you! Please feel free to contact me if you have any questions or if you just want to say hi.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign